Asiguratorii avertizeaza ca incalzirea oceanelor face unele regiuni ale lumii de neasigurat

0
519
Asigur?torii avertizeaz? c? înc?lzirea oceanelor face unele regiuni ale lumii de neasigurat
Asigurătorii avertizează că încălzirea oceanelor face unele regiuni ale lumii de neasigurat
Asiguratorii avertizeaza ca incalzirea oceanelor face unele regiuni ale lumii de neasigurat
Asiguratorii avertizeaza ca incalzirea oceanelor face unele regiuni ale lumii de neasigurat

Ritmul rapid de incalzire a oceanelor pune in pericol capacitatea asiguratorilor de a vinde polite la un pret acceptabil intr-un numar tot mai mare de regiuni la nivel global, a avertizat o organizatie a companiilor de asigurari.

Statul american Florida se confrunta deja cu „un climat de risc care nu poate fi asigurat” si este foarte putin probabil sa fie ultima regiune cu astfel de probleme, a declarat secretarul general al Asociatiei de la Geneva, John Fitzpatrick, citat de Financial Times.

Guvernele trebuie sa investeasca mai mult in lucrari de aparare impotirva inundatiilor si sa inaspreasca restrictiile pentru constructii in zone riscante, astfel incat sa reduca vulnerabilitatea la evenimente meteorologice extreme, precum uraganul Sandy, care a costat anul trecut economia americana 65 de miliarde de dolari, a spus el.

„Guvernele ar putea avea dificultati legate de austeritatea fiscala pe termen scurt, dar pe perioada lunga vor avea expunere mare, pentru refacerea infrastructurii afectate de furtuni”, a afirmat Fitzpatrick.

In pofida pierderilor cauzate de Sandy si a unei serii de alte catastrofe naturale in anul anterior, primele pentru asigurarea proprietatilor au ramas relativ stabile in afara zonelor afectate.

Asiguratorii avertizeaza, insa, ca primele sunt mentinute scazute pe termen scurt in mod artificial, ca urmare a intrarilor puternice de capital in sectorul asigurarilor determinate de dobanzile foarte scazute din sectorul bancar.

Oamenii de stiinta avertizeaza de peste un deceniu in privinta incalzirii oceanelor, insa studiile mai recente citate de asociatia asiguratorilor sugereaza ca procesul ar putea fi mai accelerat decat se credea.

Numarul catastrofelor legate de vreme a crescut notabil la nivel global in ultimii 30 de ani, arata date ale companiei de reasigurare Munich Re.

Astfel, numarul de furturni puternice, inundatii, valuri de caldura, secete si incendii de padure a crescut de la circa 300 pe an in 1980 la aproximativ 900 in 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.