Regiunile afectate de furtuna Klaus, ajutate de Bruxelles

Statul francez a primit unda verde de la Comisia Europeana pentru un ajutor destinat silvicultorilor afectati de furtuna Klaus.

Acest ajutor va avea in vedere mai multe aspecte: redeschiderea drumurilor si a pistelor forestiere, pentru care se vor aloca 6dezastrele furtunii Klaus milioane de euro, transportul lemnului si al arborilor afectati de furtuna – 364 de milioane de euro, intarirea personalului silvic- 6 milioane de euro, curatarea si reconstructia padurilor – 415 de milioane de euro.

Comisia europeana a precizat ca ajutorul va fi acordat sub forma de subventii directe, imprumuturi avantajoase, garantii si servicii subventionate.

Executivul de la Bruxelles a apreciat ca, data fiind forta sa devastatoare, furtuna Klaus poate fi considerata calamitate naturala, asa cum reiese din regulamentul ajutoarelor de stat al tratatului european ( art.87, paragraful 2, punctul b), permitandu-se astfel o derogare de la principiul general al interzicerii ajutoarelor de stat.

Pe 24 ianuarie furtuna Klaus a afectat regiunile Aquitaine, Midi-Pyrenees si Languedoc-Rousillion din sud-vestul Frantei, totalul pagubelor ajungand la 42 de milioane de metri cubi de lemn, rezultate prin distrugerea arborilor de pe o suprafata de 700 000 ha de padure.

Sursa: Actu-Environnment

Articolul precedentThis is not funny!
Articolul următorDomeniul fluturelui-monarh se reface

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente