Domeniul fluturelui-monarh se reface

Doua organizatii ecologiste, Michoacan Reforestation Fund si La Cruz Habitat Protection Project, au plantat 1.125.000 de arbori pe 182 ha, pentru a reimpaduri suprafetele din interiorul si din jurul “padurii-sanctuar” a fluturelui-monarh din Michoacan (Mexic). EcologyFund, un al treilea proiect ecologist, a ajutat la cumpararea a 200 000 de puieti de Abies religiosa, care vor fi plantati in vara urmatoare pe circa 80 de ha.
fluture monarh
Arborii au fost plantati pe suprafetele despadurite de-a lungul timpului, suprafete care vor fi folosite ca tampon pentru zonele cu arbori batrani, importante pentru populatia de fluturi-monarh. Acestia migreaza aici in timpul iernii, pe care si-o petrec pe arborii oyamel, venind de la 2500 km distanta, din sudul Canadei si nordul Statelor Unite. Unele dintre aceste zone vor servi si prevenirii distrugerii padurii virgine de oyamel – brad sacru, in dialectul nahuatl din centrul Mexicului.

Aceasta actiune va contribui la conservarea ecosistemului padurii, marirea gradului de retinere a solului, cresterea numarului de animale si plante si imbunatatirea scurgerii apei. De asemenea, populatia indigena (ejidatario), va putea culege beneficiile plantarilor de arbori pe suprafetele pe care le detin.

Arborii sunt plantati de familiile locale ejido si crescuti de catre La Cruz Habitat Protection Project din Santa Clara del Cobre, Michoacan. La plantare, puietii au varsta cuprinsa intre 12 -15 luni si inaltimea de 30-35 cm. Ei sunt crescuti la Hacienda La Cruz si transportati circa 200 km pentru a fi plantati in lunile ploioase de vara, iunie si iulie, cand rata de supravietuire este de 80%, rata considerata excelenta si superioara celor din Statele Unite.

Sursa: Ecology Fund

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente