Reglementari privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica

0
375
Ultimele zile de înscriere la cursul de agricultură ecologică de la EXPO Arad
Reglementari privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica
Reglementari privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 362 din data de 16 mai 2014 a fost publicat Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 737/2014 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1.253/2013 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

Actul normativ modifica si completeaza Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 1.253/2013 pentru aprobarea regulilor privind inregistrarea operatorilor in agricultura ecologica.

Astfel, actul normativ stabileste ca, in fiecare an, pana la data de 16 mai (inclusiv), operatorii in agricultura ecologica au obligatia de a-si inregistra activitatea la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), prin entitatile mandatate.

TOP LEGAL
Pentru anul 2014, termenul de inregistrare a operatorilor in sistemul de agricultura ecologica este de 30 iunie.

Entitatile mandatate sunt:
– directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti (DAJ) – primesc fisele de inregistrare ale operatorilor fie direct, fie prin intermediul asociatiilor profesionale legal constituite in domeniul agriculturii ecologice, in vederea avizarii si aprobari;
– asociatiile profesionale legal constituite in domeniul de agricultura ecologica – pot intocmi, la solicitarea operatorilor, fisele de inregistrare, verifica conformitatea datelor si transmit fisele de inregistrare, in original, la DAJ in vederea inregistrarii si avizarii;
– organismele de inspectie si certificare – verifica si certifica operatorii inscrisi in sistemul de agricultura ecologica.

JURIDICE
Clauzele abuzive, un teren pe care consumatorii castiga (inca prea putin?) teren Arbitrajul. Un nou inceput Mai grava decat civilul, mai rapida decat penalul: raspunderea disciplinara Anticamera judecatii penale: Camera Preliminara Legea nr. 17/2014: birocratizarea vanzarii terenurilor agricole din extravilan Judecatorul fata in fata cu avocatul: cenzurarea onorariului avocatial Spalarea banilor. Trecut, prezent si viitor Cat de judiciara (mai) este rezolutiunea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.