Reiau protestele in Oradea. Intalnire privind gazele de sist, la Tulca.

Reiau protestele în Oradea. Întâlnire privind gazele de ?ist, la Tulca.
Reiau protestele in Oradea. Intalnire privind gazele de sist, la Tulca.
Reiau protestele in Oradea. Intalnire privind gazele de sist, la Tulca.

Duminica, de la ora 17, va avea loc primul protest de solidaritate cu Rosia Montana si impotriva exploatarii gazelor de sist in Romania, la statuia lui Mihai Viteazul, din Piata Unirii.

In prealabil, voluntarii Grupului de Actiune pentru Rosia Montana (GARM) Bihor se vor deplasa la Tulca, unde vor vorbi cu localnicii despre pericolele exploatarii gazelor de sist. Este anuntata si prezenta unui grup de moti veniti din Campeni (jud. Alba), pentru a-si exprima solidaritatea cu cauza bihorenilor, de impiedicare a exploatarii gazelor neconventionale in judetul nostru.

Academia Civica Bihor anunta pentru duminica, de la ora 17, un nou protest anti-cianuri si anti-gaze de sist la statuia lui Mihai Viteazul. In prealabil, de la ora 15, la caminul cultural din comuna Tulca va avea loc o intalnire cu localnicii, pentru informarea acestora cu privire la riscurile implicate de exploatarea gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice a rocilor. Aceasta comuna face parte dintr-un perimetru de exploatare. La intalnirea din Tulca, dar si la mitingul din Oradea, este anuntata sosirea unui grup de moti de la Campeni, printre care se numara si initiatori ai Proclamatiei de la Campeni, ce condamna exploatarile cu cianuri.

„Mentionam ca grupul de moti de la Campeni a participat la mai multe manifestari de acest fel din tara, inclusiv in Bucuresti, unde au luat parte la mitingul din 21 decembrie 2013”, arata, intr-un comunicat de presa, Orlando Balas, director de programe al Academiei Civice Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *