Renault, tot mai aproape de un Logan verde produs la Pitesti

logan ecologicPrototipul Renault Logan eco2, prezentat pentru prima oara in aceasta primavara, va fi lansat luna viitoare, cu prilejul evenimentului “Challenge Bibendum”, care va avea loc in China.

Conceptul Logan eco2, care prezinta avantajul unui grad redus de emisii poluante, este asamblat in Romania, la Uzina Dacia din Pitesti, care a fost certificata ISO 14001 (autentificare necesara indeplinirii criteriilor eco2).

Dotat cu un motor dCi compatibil biodiesel, care va emite, potrivit producatorului, 97 g CO2 pe kilometru, Logan eco2 beneficiaza de optimizari si solutii tehnice care se vor regasi pe viitoarele autoturisme din gama Renault.

In prezent, 40% din vehiculele produse de constructorul francez, tot mai preocupat si el de problema protejarii mediului inconjurator, sunt clasificate eco2. Pentru obtinerea acestui statut, o masina trebuie sa intruneasca simultan trei criterii.

Mai intai, sa fie asamblata intr-o uzina certificata ISO 14001 (loc ce a cunoscut imbunatatiri continue in ceea ce priveste diminuarea consumului de apa si energie, a emisiilor, a poluarii vizuale si fonice).

Apoi, sa emita in atmosfera mai putin de 140 g CO2/km. Nu in ultimul rand, 95% dintre componente trebuie sa fie reutilizabile la sfarsitul ciclului de viata, iar cel putin 5% din plasticul utilizat sa fie obtinut in urma reciclarii.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articolul precedentProblema cianurii, la PE
Articolul următorMasacru in Delta

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente