Masacru in Delta

Vanatori de pasari italieni au ucis zeci de mii de pasari salbatice in Delta Dunarii, avand permise false emise de asociatiile de vantori din Romania. Informatia este publicata de ziarul scotian Sunday Herald, care il citeaza pe Paul Cononov, guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii.

Desi sezonul de vanatoare incepe in Rezervatie abia la 1 noiembrie, asociatiile de vanatori din Romania au ignorat prohibitia si au invitat in Delta vanatori si organizatii de vanatoare italiene. „Societatile romane de vanatoare au emis pentru „turistii italieni” permise de vanatoare ilegale. Asociatia Vanatorilor si Pescarilor din Tulcea a emis 68 de astfel de permise individuale si alte 40 pentru asociatiile de vanatoare din Italia. Mai multe grupuri de vanatori italieni, beneficiari ai acestor permise ilegale, au impuscat tot ce le-a iesit in cale si au omorat mii de gaste salbatice si de rate in cateva ore, in Tatanir si Pardina”, a spus Cononov.

Acuzatiile sunt sustinute si de Comisarul-sef al Garzii de Mediu a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Costel Ifrim: „Italienii au impuscat mii de pasari salbatice din Delta, dar nici o sanctiune nu a fost data asociatiilor de vanatoare din Romania, care au emis ilegal permisele, pentru ca reprezentantii acestora au contestat in instanta interdictia temporara a vanatului”.

NEGARE. Marin Sultan, directorul Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor din Tulcea, a negat acuzatiile guvernatorului Cononov si a contestat in instanta dreptul Rezervatiei de a intarzia inceputul sezonului de vanatoare. „Pana cand se va da verdictul, masacrul pasarilor din Delta continua”, noteaza publicatia. Legile Uniunii Europene i-au facut pe vanatorii italieni sa migreze spre est, iar pentru un timp si-au petrecut sezoanele de vanatoare in Ungaria.

PRECEDENT. Desi programata initial pentru 15 septembrie, deschiderea sezonului de vanatoare a fost amanata cu o luna si jumatate, deoarece multe specii de pasari cuibaresc inca. In 2005, insa, cel care acum face acuzatii, Paul Cononov, a refuzat amanarea deschiderii sezonului, fapt ce a dus la un alt macel in Rezervatia Biosferei.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente