Reprezentantii Austria Bio Garantie, fata in fata cu operatorii din Agricultura Ecologica

Noi cereri de sprijin in agricultura ecologic?
Reprezentantii Austria Bio Garantie, fata in fata cu operatorii din Agricultura Ecologica

Sub egida “Inspectia noastra este garantia dumneavoastra“, la Liceul Tehnologic “Nicolae Balcescu” din Alexandria, s-a organizat ieri masa rotunda a operatorilor teleormaneni din agricultura ecologica. Oaspeti in cadrul acestui eveniment au fost reprezentantii echipei Austria Bio Garantie, sucursala Voluntari, parteneri intr-un proiect comun cu Liceul Tehnologic “Nicolae Balcescu”.

Austria Bio Garantie sucursala Voluntari este un organism de inspectie si certificare independent care isi desfasoara activitatea in conformitate cu aprobarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania. Iar scopul principal este acela de a oferi independenta, transparenta si eficienta in serviciile de inspectie si certificare oferite.

La eveniment, Austria Bio Garantie a fost reprezentata de Aurel Petcu, Mihaela Visan, Nicoleta Ene si Veronela Pantalie.

Din partea gazdelor a fost prezenta Gina Curea in calitate de director al liceului, iar in sala de desfasurare a evenimentului s-au aflat si reprezentanti ai operatorilor de culturi bio din judetul nostru.

Astfel de intalniri se realizeaza la nivelul fiecarui judet, iar in Teleorman, evenimentul s-a derulat la Liceul “Nicolae Balcescu”, tocmai pentru ca la baza parteneriatului intre unitatea de invatamant gazda si Austria Bio Garantie se afla un proiect de consolidare si dezvoltare al agriculturii biologice.

Programul acestei intalniri s-a desfasurat pe parcursul a mai multor ore, si a debutat, mai intai prin cuvantul de introducere din partea organizatorilor, prezentarea agendei evenimentului si a participantilor.

Si pentru ca principalul obiectiv al intalnirii a fost agricultura ecologica, aici au fost prezentate stadiile acestui tip de agricultura practicat la nivelul judetului nostru; Noutati generale in agricultura ecologica, dar si in ceea ce priveste cerintele Austria Bio Garantie. Si multe alte aspecte legate de agricultura ecologica.

Intalnirea s-a incheiat in jurul orelor 16.00 prin completarea fisei de inregistrare prin intermediul carei fiecare operator avea posibilitate de a solicita sprijin pentru clarificarea elementelor specifice din Fisa Agriculturii Ecologice.

Dupa cum sustin reprezentantii ABG Sucursala Voluntari, anul 2015 este anul care aduce mari provocari in acest domeniu al agriculturii ecologice, dar si eficienta si dezvoltare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente