Responsabilitatea eco merge la B’ESTFEST

Responsabilitatea eco merge la B'ESTFEST

Alaturi de schimbarile de concept pe care noua editie B’ESTFEST le propune pentru acest an, festivalul pregateste si o schimbare de atitudine, urmand a dezvolta o platforma de responsabilitate eco numita „B’ESTFEST Goes Green”!

In cadrul acestui nou proiect, nu doar organizatorii vor avea un rol activ in implementarea unor programe de protejare a mediului inconjurator, ci si publicul ce va avea la dispozitie o serie intreaga de programe si activitati eco-friendly in cadrul unei zone special amenajate in incinta fesivalului, numita „Green Village”. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, pe islazul comunei Tunari, langa lacul Pasarea, la doar zece minute de Piata Presei Libere!

Programul B’ESTFEST Goes Green isi propune sa implice atat autoritatile locale, cat si echipa de organizare, partenerii, furnizorii festivalului si nu in ultimul rand publicul participant, intregul proiect avand printre principalele sale obiective reducerea emisiilor de carbon, maximizarea cantitatilor de reziduuri reciclate, precum si utilizarea unor solutii alternative de transport.

Proiectul este sustinut de Zoli Toth (Sistem) si Asociatia Star Education, intregul demers avand drept „sediu central” in cadrul Green Village – o zona auto-sustenabila, amplasata in interiorul spatiului de festival, care va gazdui un targ de ONG-uri, workshopuri si dezbateri despre responsabilizare ecologica, si chiar expozitii ale unor lucrari de arta realizate din deseurile colectate chiar din incinta festivalului din care nu vor lipsi proiectii de filme eco.

Printre cei care si-au anuntat deja prezenta in cadrul Green Village se numara asociatiile: Centrul de Informare ONU pentru Romania, 10:10 (Marea Britanie), Romprest, EcoRom, Green Revolution, Recolamp, Charity Gift, ProVobis, Lets Do It Romania.

„In primul rand le multumesc celor de la B’ESTFEST pentru ca m-au ales Primar peste Green Village. Toti stim ca orice eveniment de aceste dimensiuni are un impact major asupra mediului. Incepand de anul acesta, impreuna cu organizatorii ne-am propus sa diminuam pe cat posibil acest impact. In acest sens vom avea: transport eco (biciclete puse la dispozitie gratuit, veti gasi detalii despre traseu pe site-ul B’ESTFEST), consum redus de energie (o parte din necesar va fi obtinut cu ajutorul panourilor solare), targul de ONG-uri de mediu si produse eco-friendly, proiectie de filme pe teme eco si o multime de alte activitati interesante menite sa atraga atentia publicului asupa efectelor pozitive pe care toate aceste demersuri le au asupra mediului inconjurator” a declarat Zoli Toth.

Pentru reducerea emisiilor de carbon, celor care vin la B’ESTFEST le este recomandat transportul cu bicicleta, cu liniile speciale de transport, sau folosirea la capacitatea maxima a locurilor din masina – „car pooling”.

In ceea ce priveste politica deseurilor, in locatia festivalului vor fi amenajate colectoare speciale pentru mucurile de tigara precum si seturi de containere pe doua fluxuri de deseuri (hartie, plastic). De asemenea, unul din principalele scopuri ale editiei de anul acesta este acela de a reduce consumul de energie electrica si implicit al emisiilor rezultate si de a gasi metode alternative de alimentare, luandu-se astfel in considerarea folosirea unor resurse regenerabile precum produse biodiesel si energie solara.

B’ESTFEST Summer Camp 2011 va avea loc vara aceasta in perioada 1-3 iulie, intr-o noua locatie in nordul Bucurestiului, in zona Pipera-Tunari: islazul comunei Tunari, langa lacul Pasarea. Line-up-ul festivalului ii include pe Skunk Anansie, Mika, Asian Dub Foundation, LAMB, Pendulum (live), House of Pain, Flogging Molly, Hadouken!, Caspa, Nero, NAPT, Suie Paparude, OCS, Travka, Magnolia, Coma si Sarmalele Reci, ROA, CTC, Electric Brother, The Mono Jacks, Madame Hooligan si Cuantune.

Biletele pentru festival sunt disponibile la preturile de 125 lei biletul de o zi, 265 de lei abonamentul de 3 zile si 15 lei voucherul de camping, acestea putand fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau The Ark (Uranus 150). De asemenea, elevii si studentii care vor sa mearga cu gasca la festival, pot beneficia de o reducere de 50% din pretul biletelor. Mai multe detalii si informatii referitoare la B’ESTFEST Summer Camp 2011 sunt disponibile pe www.bestfest.ro, dar si pe paginile oficiale de Facebook si Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *