“Restaurant liber de OMG”

Ecologistii au pus ochii pe restaurantele in care nu se folosesc organisme modificate genetic (OMG) pentru ca oamenii care servesc masa in oras sa stie ca mananca sanatos.restaurante ecologice

Luna trecuta, Agent Green a demarat o actiune ambitioasa, cerand unui numar de 100 de restaurante mari si mici sa declare pe propria raspundere sau sa realizeze analize de laborator prin care sa probeze faptul ca produsele servite clientilor nu contin organisme transgenice. Pana la 15 septembrie, un lant de restaurante si trei localuri au fost marcate cu un abtibild pe care scrie “Restaurant liber de OMG” si care infatiseaza o farfurie pe care este asezat un craniu alcatuit din mai multe legume.

Presedintele Agent Green, Gabriel Paun, a precizat ca au prioritate locatiile din imediata vecinatate a institutiilor guvernamentale care iau decizii pe OMG, a ambasadelor si a centrelor de afaceri. Ecologistii arata intr-un comunicat ca eurobarometrele si cel mai recent sondaj de opinie realizat la nivel national in Romania fac dovada ca “marea majoritate a consumatorilor se opune categoric OMG in farfurii”. Cu toate acestea, “Guvernul Romaniei evita sa satisfaca dorinta exprimata a consumatorilor si permite invazia plantelor MG in campuri, pe rafturi si in farfurii. Agent Green apeleaza la piata pentru a stopa OMG. Pentru inceput infiintam restaurante libere de OMG”, a adaugat Paun.

Carmen Strugari, director de productie al lantului de restaurante sus-amintit, a aratat cat de usor este sa procuri ingrediente sanatoase de pe piata pentru a le oferi clientilor mancaruri de calitate: “Nu dorim sa utilizam ingrediente obtinute industrial si le alegem pe cele obtinute prin practici agricole -prietenoase- cu mediul. De aceea, alimentele cu OMG nu isi au rostul in restaurantele noastre. De fiecare data cand achizitionam ingredientele pentru mancarurile noastre cerem furnizorilor buletine de analiza care sa garanteze lipsa totala a contaminarii acestora cu OMG. Ne costa in plus, dar merita”.

Campania “Restaurant liber de OMG”, care se va finaliza in martie 2010, se va extinde la nivel national incepand cu luna octombrie.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente