Restaurantele de tip fast-food ameninta in cel mai grav mod posibil mediul inconjurator si specii de animale pe cale de disparitie

Restaurantele de tip fast-food ameninta in cel mai grav mod posibil mediul inconjurator si specii de animale pe cale de disparitie

Intr-un raport dat publicitatii de curand, Greenpeace sustine ca lantul de restaurante de tip fast-food KFC ameninta in cel mai grav mod posibil mediul inconjurator si specii de animale pe cale de disparitie.

Potrivit acestui raport, ambalajele din carton, cele din hartie si servetelele de la KFC sunt produsele defrisarilor masive de paduri tropicale din Indonezia.

Teste independente facute cu ambalajele KFC din restaurantele din trei regiuni diferite ale lumii au depistat in compozitia acestora fibre din copacii cu esenta tare, specifici padurilor indoneziene.

Acestea sunt mediul mai multor specii amenintate, inclusiv trei specii de tigru indonezian, iar anual sunt defrisate de pe suprafete imense, de aproximativ un milion de hectare.

“Aceste paduri sunt cheia in lupta impotriva schimarilor climatice globale si sunt habitatul pentru numeroase specii protejate, inclusiv pentru tigrul din Sumatra. Defrisarile ameninta viitorul planetei”, se precizeaza in raportul Greenpeace.

Produsele testate includ pahare pentru cafea si sucuri, cutii, suporturi pentru cartofi prajiti, servetele si galetuse pentru pui, procurate din Indonezia, Marea Britanie si China, in ultimii doi ani.

Conform aceluiasi raport, KFC se aprovizioneaza cu ambalaje de la compania Asia Pulp and Paper (APP), iar cea mai mare fabrica a acesteia ar fi cea din insula indoneziana Sumatra, fiind unul din cei mai mari furnizori de celuloza si hartie din lume.

Pana acum, publicarea acestui raport a avut doar o reactie, venita din partea KFC UK & Ireland, care sustine ca ambalajele folosite in Marea Britanie sunt facute din hartie reciclabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *