Retea de energie eoliana in marile din nordul UE

0
347
Instalează-ţi propria centrală eoliană
Retea de energie eoliana in marile din nordul UE

Zece tari europene au semnat, vineri, la Bruxelles, un acord de cooperare pentru crearea unei retele de energie eoliana in Marea Nordului, Canalul Manecii, Marea Irlandei si in Marea Celtica, cu prilejul Consiliului ministrilor europeni ai energiei.

Suedia, Danemarca, Germania, Olanda, Luxemburg, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Norvegia si Belgia vor coopera, incepand de acum, pentru a interconecta aceasta retea care acopera o suprafata de 760.000 de kilometri patrati, transmite EFE.

„Acest memorandum reprezinta un pas important in dezvoltarea energiilor regenerabile”, a subliniat presedintia belgiana a UE intr-un comunicat, in care a reamintit faptul ca nivelul capacitatii energetice detinut de Cei 27 in largul marii este mai mare decat capacitatea de obtinere a petrolului in Orientul Mijlociu.

Ministrul belgian pentru Energie, Paul Magnette, care a impulsionat foarte mult proiectul, a considerat drept un lucru „indispensabil” atragerea de investitii care sa permita dezvoltare interconexiunilor.

Asociatia Europeana pentru Energie Eoliana (EWEA) a considerat ca acordul constituie „un pas absolut necesar pentru crearea unei retele electrice in largul marii, foarte utila pentru dezvoltarea unei piete unice europene a energiei”.

Presedintia belgiana estimeaza ca amplasarea acestei retele ar putea crea, intre anii 2020 si 2030, pana la 150.000 de locuri de munca si o capacitate instalata de 150 GW in anul 2030. In acest mod se vor produce 563 TWh, echivaland cu 16 la suta din consumul de electricitate din Europa. in 2050, aceasta cifra s-ar putea ridica pana la 46 la suta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.