Retea de trafic de elefanti, anihilata in India

0
348
Popula?ia de elefan?i africani de p?dure a sc?zut cu 62% în Africa central?, în doar zece ani
Populaţia de elefanţi africani de pădure a scăzut cu 62% în Africa centrală, în doar zece ani

Politistii indieni au arestat cinci persoane si au eliberat trei elefanti ce urmau a fi vanduti, pretul unuia ajungand si la 50.000 de lire sterline, relateaza, marti, in editia on-line, jurnalul britanic The Independent.

Operatiunea, care a urmarit destructurarea unei retele de trafic de elefanti, s-a desfasurat in Assam, din nord-estul Indiei.

Politistii au spus ca au dovezi conform carora membrii retelei ar fi fost responsabili pentru traficarea a aproape o suta de elefanti in ultimii cinci ani. Pretul de vanzare al unui elefant poate ajunge la 50.000 de lire sterline.

Elefantii din India sunt protejati printr-o lege promulgata in 1972, ce prevede ca vanzarea acestora este ilegala. Chiar si transportarea unui elefant peste granita necesita o documentatie stufoasa, precum si aprobarea sefului serviciului de protectie a animalelor salbatice.

Elefantii prinsi de traficanti ar fi fost drogati si chiar batuti, pentru a se supune infractorilor. Acestia ii duceau peste granita folosind acte false.

Operatiunea politistilor a durat trei zile, acestia identificand si o parte din cumparatorii animalelor, majoritatea afaceristi indieni bogati care vroiau elefantii drept simbol al puterii lor.

Cei mai multi elefanti ar fi fost prinsi in padurile din Assam, dresati timp de un an-doi, apoi vanduti.

In India sunt aproximativ 26.000 de elefanti, dintre care 3.500 sunt folositi pentru transport. Reproducerea acestora este pusa in pericol, in contextul in care in multe zone ale tarii exista un singur mascul la o suta de femele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.