Cluj: Parcuri cu piste pentru role in Manastur si Intre Lacuri

0
361

Municipalitatea clujeana a demarat lucrari de amenajare a unor parcuri dupa un nou concept, experimentat pentru prima data cu prilejul reamenajarii Parcului Rozelor. Potrivit primarului Sorin Apostu, locurile de agrement vor avea dotari care sa incurajeze practicarea sportului. Se lucreaza deja la doua asemenea parcuri, in zona Intre Lacuri si in Manastur.

Edilul Sorin Apostu a declarat ca, dupa inaugurarea Parcului Rozelor, pista de role si de alergat au primit foarte multe laude, motiv pentru care a decis ca toate viitoarele parcuri care se vor amenaja in oras sa fie dotate astfel, dupa modelul Rozelor. „Am cautat terenuri unde putem sa amenajam noi zone de agrement pentru clujeni. Ne-am recuperat un teren unde au inceput lucrari de amenajare a unui parc pentru cartierul Manastur. De asemenea, am identificat un alt amplasament in zona Intre Lacuri. Aceste parcuri vor fi reamenajate dupa conceptul utilizat in cazul Parcului Rozelor. Pista de role si de alergat nu va lipsi din aceste doua parcuri. Cea amenajata in Parcul Rozelor este iubita de toata lumea”, a mentionat edilul.

Primarul a adaugat ca se lucreaza deja si in zona Intre Lacuri si in Manastur – pe un amplasament din zona depoului pentru tramvaie al Regiei Autonome de Transport Urban Calatori. „Mai multe detalii vom oferi in momentul in care lucrarile vor fi finalizate”, a mai spus Sorin Apostu.
In Parcul Rozelor, inaugurat in luna iunie, municipalitatea a amenajat terenuri pentru practicarea sporturilor cu mingea, a montat aparate pentru exercitii in aer liber, amenajand o pista si alei generoase pentru role si alergat. De asemenea, parcul a fost dotat cu o tabla de sah in aer liber, dar si cu un loc de joaca si o fantana arteziana, dupa modelul celei din zona centrala a orasului. Amenajarile au presupus o investitie de peste 600.000 de lei de la bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.