Bistrita-Nasaud: Prefectul Florian, in razboi cu punctele de colectare a gunoiului

0
343

Peste 5000 de puncte de colectare a gunoiului vor fi instalate in judet! Asta daca prefectul Cristian Florian nu va reusi sa gaseasca o alta solutie pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Conform proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor solide din judetul Bistrita-Nasaud” in judet ar trebui instalate peste 5000 de puncte de colectare selectiva a deseurilor.

Acest lucru insa a starnit nemultumiri in randul unor primarii si a locuitorilor din judet, care cer gasirea unei alte variante. Mai multi primari spun ca in localitatile lor nu exista spatiu suficient pentru a instala puncte de colectare selectiva a deseurilor si ca prefera varianta de colectare care exista pana acum – cea de strangere a gunoiului din poarta in poarta.

Ca urmare a plangerilor facute de primari, dar si de bistriteni, prefectul Cristian Florian incearca sa rezolve aceasta problema.

Astazi, in cadrul unei intalniri cu echipa de implementare a proiectului si alaturi de alti reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean si ai Oficiului de Cadastru si Publicitatea Imobiliara s-a incercat gasirea unor solutii optime pentru rezolvarea acestei probleme.

„Ne-am intalnit astazi pentru a gasi o solutie cat mai convenabila. Sunt primari nemultumiti de faptul ca numarul de puncte de colectare care ar trebui instalate in fiecare localitate este foarte mare. Acestia spun ca nu au suficient spatiu pentru a instala 50 – 60 de astfel de puncte de colectare selectiva a deseurilor. Unii sustin ca varianta cea mai buna este aceea de a se face colectarea din poarta in poarta. Vom vedea care sunt costurile pentru fiecare varianta, odata pentru instalarea punctelor de colectare si apoi pentru cea de colectare din poarta in poarta si vom decide care este cea mai buna solutie. Este posibil sa ramana in anumite zone varianta colectarii din poarta in poarta”, a declarat pentru Bistriteanul.ro prefectul judetului, Cristian Florian.

Un alt subiect dezbatut in sedinta de astazi a vizat si inchiderea tuturor gropilor de gunoi neconforme din judet. „Vor fi inchise toate gropile de gunoi neconforme din judet. Sunt in numar de apoximativ 20 toate vor fi inchise…”, a mai adaugat prefectul Cristian Florian.

Solutiile propuse in cadrul intalnirii de astazi au fost inaintate Ministerului Mediului si Padurilor pentru a se gasi o solutie care sa multumesca atat managerii acestui proiect, cat si bistritenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.