Retezatul, in cursa pentru minunile naturale ale lumii

Retezatul continua cursa pentru competitia „Celor 7 Minuni Naturale ale Lumii”. Rezervatia din Romania, singura participanta din tara noastra in aceasta competitie, a coborat in clasament si are nevoie de voturile romanilor pentru a intra in finala.
retezat
In competitia internationala New7Wonders, Retezatul este acum pe locul 19 din grupa E (paduri, parcuri nationale, rezervatii naturale). Si asta dupa ce, in ianuarie 2009, Retezatul a fost pe locul 4 in grupa sa.

Romanii isi pot contabiliza votul la adresa
New 7 Wonders

si pot posta fotografii relevante din Retezat la adresa
New 7 Wonders – my wonder.

FARA SPRIJIN DE LA CENTRU
La ce foloseste situarea Retezatului intre primele 11 candidate? „In primul rand, atragem atentia lumii asupra faptului ca suntem o destinatie turistica, nu numai ca tara lui Dracula sau a lui Ceausescu, ci mai ales ca un loc care mai are bogatii pe care altii le-au pierdut cu mult timp in urma: paduri naturale, ursi, lupi, rasi, pasari rare…

Stiti ca in Anglia nu mai sunt lupi din anul 1700, iar vrabiile sunt vazute mai rar decat acvilele in Romania? Avand atatea de aratat, putem sa trecem mai usor peste criza econo-mica, obtinand venituri din turism. In al doilea rand, speram ca autoritatile din Romania sa acorde o mai mare atentie ariilor protejate din tara si sa le sprijine atat prin masuri legislative, cat si financiar”, a declarat Zoran Acimov, directorul Parcului National Retezat.

Oficialii si responsabilii locali fac un apel si catre Ministerul Turismului, cerand Elenei Udrea sa se implice in sprijinirea Retezatului in aceasta importanta competitie internationala. Pana acum, in lunile scurse de la inceputul votarii, oficialii de la Turism nu s-au aratat interesati de a sprijini in vreun fel candidatura Parcului National Retezat.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *