Retezatul, promovat printr-un concurs

0
361

Peste 1.000 de desene si lucrari literare au fost inscrise in concursul „Retezatul – o minune”, derulat de Administratia Parcului National Retezat, in colaborare cu Ministerul Educatiei.
retezat
Cele mai bune lucrari au fost premiate astazi in cadrul unor festivitati derulate la Centrul de Vizitare Nucsoara, de la poalele Retezatului, ocazie cu care a fost marcata si Ziua Biodiversitatii.

„Lucrarile sunt nemaipomenite. A fost foarte greu sa alegem premiantii. De fapt, astazi a fost doar o premiere partiala pentru ca avem castigatori care au trimis desene si poezii si din alte judete, precum Constanta sau Calarasi”, spune Florina Crisan, reprezentant al Administratiei PNR.

Cei mai merituosi mici sustinatori ai Retezatului se vor bucura de o tabara de tip junior-ranger, cu durata de o saptamana in cel mai frumos masiv muntos din Romania.

Festivitatea de premiere de la Nucsoara, dublata si de un spectacol sustinut de grupuri de copii , se incadreaza in seria de manifestari dedicate sustinerii Retezatului in cursa pentru desemnarea celor 7 minuni naturale ale lumii, derulata de Fundatia New7 Wonders.

Tot astazi, in acelasi loc, a debutat si cea de-a 9-a editie a Festivalului Narciselor, organizat de Primaria Comunei Salasu de Sus in colaborare cu Administratia PNR. Maine, micutii vor avea parte de un concurs de biciclete si de excursii la obiective turistice din Tara Hategului, iar festivalul se va incheia duminica in centrul comunei, cu un alt spectacol.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.