Revolutie ecologica in Sebes!

0
389
Corupția și nepăsarea intoxică apa, aerul și solul Moldovei
Revolutie in Sebes!
Revolutie in Sebes!

Padurea din  Sebes, amenajata sub forma unui parc public, Parcul Arini, , are o etate de  peste 98 de ani. Acest parc de o frumusete rara se intindea acum 25 de ani pe o suprafata de 10 ha, astazi au mai ramas doar 5,5 hectare care chiar si asa reprezinta in continuare principala uzina de aer curat din oras. Cu toate acestea, Parcul Arini din Sebes e violat zilnic de cetateni iresponsabili ce confunda mama natura cu o groapa de gunoi.

Autoritatiile locale au ramas indiferente ani in sir , privind aceasta batjocura ca pe ceva normal. Serviciul de curatenie responsabil  e aproape inexistent,  nu din lipsa de muncitori ci mai degraba,  din lipsa de responsabilitate.  Politia locala lipsita de autoritate si totodata decimata se clatina in fata mai multor interese.  Gunoaiele se arunca la intamplare peste tot pentru ca mai apoi sa fie reciclate in zona istorica si astfel … transformand momentul predarii de deseuri in unul special de culturalizare istorica totul pare ceva bine gandit. Carutele rromilor  fac promenada in cartierele de blocuri cautand valoroasele PET-uri  iar cersetorii alaturi de calugari veniti in vizita stau cu mana intinsa la colt de strada, bucurandu-se de ospitalitatea acestui burg.

Acesta e contextul general in care s-a declansat Operatiunea Arini, operatiune a la Roncea, care in prima faza a demarat cu redarea nobletei Parcului de 98 de ani, respectiv curatarea acestuia de gunoaie.

Alaturi de sotie si de cei 4 copii, Roncea a inceput sa stranga nu numai gunoaie din Parc dar se pare si noi adepti. Daca luni echipa de gunoieri voluntari numara 9 membri, azi a 5-a zi echipa a avut 19 membri si un nou rezultat pe masura.

Au adunat pana si chistoacele de tigari aruncate pe jos… ca-n farmacie!

Aici e GUNOIUL dumneavoastra!

300 de kg de gunoi si-au luat din nou adio de la Padurea Minunata! Intrebat despre ce v-a urma

Roncea ne-a declarat in exclusivitate…“In primul rand voi continua adunarea gunoaielor din oras,  dar nu fara a-i pune pe cei responsabili la treaba iar pe cei iresponsabili in postura pe care o merita! Politia Locala v-a devenii ceea ce trebuie sa fie si mare parte din serviciul de curatenie v-a fi inlocuit, de la maturator la sef! Ma voi amenda si pe mine daca arunc gunoi pe jos sau in locuri nepermise!” 

Pozele facute azi, a 5.a zi confirma inca odata ca ceva se intampla!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.