Rezervatia Calcarele de la Ampoita

Rezervatia Calcarele de la Ampoita

Rezervatia Calcarele de la Ampoita, este arie naturala reprezentata de trei blocuri mari izolate de calcar, inalte de 44 m, 27 m si 15 m, cu vegetatie saxicola calcofila.

Scopul principal al Rezervatiei Calcarele de la Ampoita este cel de conservare a diversitatii geologice si geomorfologice. De asemenea se urmareste excluderea si prevenirea activitatilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum si asigurarea de conditii pentru activitatile educationale, recreative si de cercetare stiintifica.
Rezervatia Calcarele de la Ampoita este situata la marginea de sud a Muntilor Trascaului, pe versantul stang al Paraului Ampoita, afluent pe stanga al Ampoiului; altitudine maxima 393 m, altitudine minima 310 m, si are o suprafata de 0,2 ha.
Zona tampon are 4 ha si cuprinde pajistile dintre cele trei stanci in care este necesara ocrotirea asociatiilor vegetale specifice din preajma rezervatiei geologice si in care nu se admite amplasarea de constructii care sa afecteze peisajul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente