Rezervatia Cheile Turzii atrage tot mai multi vizitatori

Rezervatia Cheile Turzii atrage tot mai multi vizitatori

Rezervatia Naturala Cheile Turzii este tot mai apreciata de turisti, pana acum peste 16.000 de persoane au trecut pe aici, numarul acestora depasindu-l pe cel din intreg anul trecut.

Asta inseamna si mai multi bani deoarece vizitatorii trebuie sa plateasca o taxa de intrare de trei, respectiv un leu, pentru copii. Reprezentantii Consiliului Judetean, cel care administreaza Rezervatia spun ca banii proveniti din vanzarea biletelor de intrare sunt utilizati pentru intretinerea si promovarea obiectivului.

“Anul trecut am incasat aproximativ 50.000 de lei din vanzarea biletelor de intrare in Cheile Turzii, iar anul acesta pana acum a fost depasita suma de 50.000 de lei. Banii incasati anul trecut au fost utilizati pentru refacerea potecii de vizitare si a celor doua poduri distruse de viitura inundatiilor de anul trecut si pentru cheltuielile generate de promovarea obiectivului la targurile si manifestarile de turism”, a precizat Victor Popa, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Una dintre cele mai mari nemultumiri ale turistilor care au poposit pe la Cheile Turzii este starea foarte proasta a drumului pana la Rezervatie. “Este pacat ca drumul este asa de prost, ar veni mult mai multa lume, daca drumul ar fi amenajat”, a fost de parere un turist venit din Ungaria, care a vizitat Cheile in acest week-end. “Banii din taxa de intrare unde se duc? Nu se poate amenaja drumul?”, a adaugat acesta.

De cealalta parte, reprezentantii Consiliului Judetean sustin ca drumul este cuprins in proiectul de modernizare a drumurilor judetene. “Modernizarea accesului se va efectua urmare a proiectului de modernizare si reabilitare a drumurilor judetene, derulat de catre Consiliul Judetean. Alte proiecte au in vedere finalizarea bazei de salvare si a centrului de informare turistica, care se afla in faza de licitatie. Fondurile provin din bugetul Consiliului Judetean Cluj. De asemenea se are in vedere modernizarea punctelor de belvedere din Chei, implementarea unui sistem educational de panouri informative privind flora si fauna din zona”, a mai afirmat Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *