Rezervatia Naturala Zackel arsa in proportie de 90 la suta

Incendiul a ars aproape tot in Rezervatia Naturala Zeckel

O multime de specii de plante protejate prin lege au ars in urma unui incendiu pus intentionat in apropierea comunelor Sura Mare si Slimnic. Desi evenimentul a avut loc in luna martie a acestui an, speciile protejate inca se refac dupa actiunea distructiva.

Un barbat este acuzat ca a incercat sa insele BRD-ul din Sibiu cu 8.050.850 de lei

Au venit tocmai din Japonia la Sibiu pentru a invata sa joace “Jiana”, cu Junii Sibiului (FOTO)
Doua milioane de lei pentru casele verzi ale sibienilor

Ca urmare a nestiintei si nepasarii, o femeie din Sibiu are acum dosar penal iar vegetatia in ariile protejate a fost grav afectata. Totul a pornit la jumatatea lunii martie, cand conducerea Agentiei Regionale pentru protectia Mediului Sibiu a fost informata ca pe razele primariilor Slimnic si Sura Mare, unde se afla Rezervatia Naturala Dealul Zackel si Situl de Importanta Comunitara „Insulele Stepice de langa Slimnic” a avut loc un incendiu de vegetatie ce a distrus mai multe hectare de teren.

„In urma controlului s-a constatat ca Rezervatia Naturala Dealul Zackel a ars in proportie de 90 la suta. De asemenea, a ars o suprafata de aproximativ trei hectare din Situl „Insulele Stepice de langa Slimnic, arie naturala protejata ca parte integranta a retelei ecologice europene Natura 2000”, arata Daniela Stoica, directorul ARPM Sibiu.

„S-a intervenit de la Detasamentul de Pompieri Sibiu in data de 12 martie cu o autospeciala de stingere a incendiilor cu apa si spuma. Au fost afectate aproximativ doua hectare de vegetatie uscata”, explica si Laurentiu Anastasiu, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente