Rezervatiile naturale din Africa nu au reusit sa conserve animalele protejate

0
345

Populatiile de zebra, bivol si leu au scazut cu 59%, din 1970, arata un studiu.rezervatiile din Africa

Multimea de parcuri nationale din Africa nu reuseste sa opreasca declinul marilor mamifere, potrivit unui nou studiu despre pierderea biodiversitatii de pe continent.

Populatiile de zebra, bivol si leu au scazut cu 59% din 1970, potrivit cercetarii, care a folosit informatii din majoritatea parcurilor africane.

Studiul avertizeaza ca este nevoie de eforturi urgente pentru a proteja animalele mai bine si pentru a le asigura un viitor in parcurile care atrag milioane de turisti in fiecare an si care aduc astfel profit.

Multe specii sunt aproape disparute in afara parcurilor, precum rinocerii.

Oamenii de stiinta spun ca declinul animalelor din vestul Africii este cauzat de lipsa de bani, de lipsa agentilor de paza, degradarea habitatului si braconajului. Parcurile din sudul Africii sunt mai bine finantate si au mai mult personal, acest lucru ducand la succesul lor.

De asemenea, animalele precum antilopele gnu migreaza sau au teritorii foarte mari, ceea ce inseamna ca isi petrec mult timp in afara zonelor protejate, fiind mai vulnerabile.

In ciuda declinului grav al populatiei, studiul arata ca acesta s-a incetinit in ultimii ani, lucru care indica un mai bun management al zonelor protejate.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.