Rezolutia nr. 1 pentru 2015: traieste sanatos!

0
570
Rezolutia nr. 1 pentru 2015: traieste sanatos!
Rezolutia nr. 1 pentru 2015: traieste sanatos!
Rezolutia nr. 1 pentru 2015: traieste sanatos!
Rezolutia nr. 1 pentru 2015: traieste sanatos!

Peste 40% din totalul cazurilor de cancer ar putea fi prevenite daca oamenii ar face alegeri mai sanatoase in ceea ce priveste stilul de viata, afirma autorii unui studiu publicat recent in Marea Britanie, informeaza bbc.com, citat de Mediafax.

Organizatia britanica ii indeamna pe oamenii din lumea intreaga sa se gandeasca la sanatatea lor atunci cand adopta celebrele „hotarari de Anul Nou”.

Limitarea consumului de alcool si practicarea cu regularitate a exercitiilor fizice se afla pe lista hotararilor sanatoase. Potrivit celor mai recente date analizate de organizatia Cancer Research UK, fumatul reprezinta cel mai important factor de risc care poate fi evitat. Pe locul al doilea in acest clasament se afla dietele nesanatoase.

Potrivit datelor oficiale, analizate pe o durata de cinci ani, intre 2007 si 2011, peste 300.000 de cazuri de cancer care au fost diagnosticate in Marea Britanie au fost asociate cu fumatul. Alte 145.000 de cazuri au fost asociate cu dietele nesanatoase, care contin prea multe alimente procesate.

Obezitatea a cauzat 88.000 de cazuri, iar consumul excesiv de alcool a provocat 62.200 de cazuri de cancer. Cancerul de piele cauzat de expunerea prelungita la soare si sedentarismul reprezinta la randul lor alti doi factori de risc importanti.

Organizatia Public Health England spune ca stilul de viata sanatos joaca un rol vital in diminuarea factorilor de risc care stimuleaza aparitia cancerului. Aceeasi organizatie a lansat recent o serie de campanii – Smokefree, Dry January si Change4Life Sugar Swaps – care vizeaza cresterea gradului de constientizare in randul populatiei a importantei pe care o are stilul de viata asupra starii de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.