Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe
Stilul de viaţă nesănătos, cauză a peste 40% din totalul cazurilor de cancer

Stilul de viata nesanatos, cauza a peste 40% din totalul cazurilor de cancer

Potrivit celor mai recente date analizate de organizatia Cancer Research UK, fumatul reprezinta cel mai important factor de risc care poate fi evitat. Pe locul al doilea in acest clasament se afla dietele nesanatoase, informeaza Mediafax. Conform sursei citate, organizatia britanica ii indeamna pe oamenii din lumea intreaga sa se gandeasca la sanatatea lor atunci…

Citește mai departe

Viitorul alimentatiei: Resturile de carne sunt reprocesate in pudre si paste gelatinoase bogate in proteine pentru fabricile alimentare

Pare ca nu exista limite pentru cat de departe poate sa ajunga industria alimentelor procesate pentru a-si maximiza profiturile, chiar daca asta inseamna reprocesarea deseurilor de carne si adaugarea lor la alimente  fara absolut nicio legatura cu aceste deseuri, precum inghetata. Acesta este ultimul efort al cercetatorilor din industria alimentara din Italia, Belgia si alte…

Citește mai departe

Care sunt alimentele care ne ucid?

Cercetarea medicala din statele moderne indica faptul ca la baza bolilor cronice, precum sunt cele de inima, diabetul, cancerul, artrita, alergiile si tulburarile autoimune stau atat chimicalele din mediu, cat si o dieta formata din alimente procesate. Pe lista alimentelor nocive pentru organismul uman gasim: produse inghetate, conservate si din faina alba rafinata (paini, chifle,…

Citește mai departe

Secretele laptelui mamar

Pe langa alimentele modificate genetic, mai exista un “adevar incomod” referitor la LAPTE! Consortiul International de Genomica a Laptelui (IMGC), care este gazduit de catre Universitatea California, a lucrat timp de ani de zile pentru a dezvalui rezultatele cercetarii stiintifice despre genele care sunt responsabile pentru producerea laptelui. Echipa a studiat genele care sunt prezente…

Citește mai departe
Prefectul de Neam? sus?ine promovarea produselor autentice ?i agriculturii ecologice

Romania, prezenta cu 11 firme la targul de produse ecologice Biofach America 2012

Romania va fi prezenta cu 11 firme la unul dintre cele mai mari targuri de agricultura ecologica de pe continentul american – Biofach America, eveniment care se va desfasura in perioada 20-23 septembrie 2012 in Baltimore (SUA), potrivit datelor furnizate de Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio-Romania. ”Romania va participa pentru a doua oara…

Citește mai departe

Campania „Lasa-te de E-uri!” la Sibiu

Primul magazin-concept din Sibiu, KAZZA, incepe joi campania „Lasa-te de E-uri!”. Actiunea are drept scop constientizarea oamenilor in ceea ce priveste pericolul consumului de alimente nesanatoase, industrializate si prelucrate, fara valoare nutritionala si cu un continut ridicat de aditivi alimentari. Aditivii alimentari, cunoscuti ca E-uri, dau fata atractiva produselor din hipermarket. Se regasesc in majoritatea…

Citește mai departe

Alimentatia vegetariana, daunatoare pentru mediu

Alimentatia vegetariana poate fi mai daunatoare pentru mediul inconjurator decat stilul de viata bazat pe diete alimentare ce contin carne, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, informeaza Daily Mail, in editia online. Activistii ecologisti si adeptii dietelor vegetariene au insistat vreme de multi ani, atragandu-le atentia persoanelor care…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Alimentele procesate contin cantitati prea mari de sare

Multe din alimentele procesate, mai ales sosurile, cremele si produsele din carne, contin prea multa sare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, publicat in American Journal of Clinical Nutrition. Oficialitatile din domeniul sanatatii publice incearca sa determine producatorii sa reduca nivelul de sare din alimentele procesate. Marea Britanie si Franta au reusit sa faca…

Citește mai departe

Dieta care poate salva planeta

Britanicii au publicat primele recomandari oficiale pentru o dieta sanatoasa atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator. Comisia pentru Dezvoltare Durabila din Marea Britanie le cere consumatorilor sa manance mai putina carne. Diabetul, bolile de inima si cancerul sunt afectiunile cele mai frecvente la persoanele cu o alimentatie nesanatoasa. Iar numarul devoratorilor de hamburgeri…

Citește mai departe

Fast-foodul provoaca depresie

Participantii la acest studiu au fost impartiti in functie de dieta alimentara in doua grupuri O echipa de cercetatori britanici spun ca persoanele care mananca cel putin de trei ori pe saptamana mancare de la fast-food au un risc crescut de aproximativ 60 la suta de a suferi de stari de anxietate si depresii. Specialistii…

Citește mai departe

Tehnologie – Presiuni inalte, alimente sanatoase

Consumatorii doresc alimente fara microorganisme care ii pot imbolnavi, vor alimente cu termen de valabilitate mult mai mare, dar in acelasi timp vor aceeasi „prospetime” organoleptica ca a materiilor prime si doresc ca aceste caracteristici sa fie obtinute fara aportul conservantilor, antioxidantilor si a altor aditivi implicati in industrializarea alimentelor, adica sa fie cit mai „naturali”.

Citește mai departe