Ritm accelerat pentru adoptarea noului Cod Silvic. Pana: Nu putem sa nu exploatam si pe picior

Ritm accelerat pentru adoptarea noului Cod Silvic. Pana: Nu putem sa nu exploatam si pe picior
Ritm accelerat pentru adoptarea noului Cod Silvic. Pana: Nu putem sa nu exploatam si pe picior

Noul Cod Silvic ar putea fi adoptat de legislativ pana in luna iunie, inainte de vacanta parlamentara, iar daca nu va fi posibil, in septembrie, la inceputul noii sesiuni. Felul in care va fi taiata padurea nu va fi mentionat in document, ci printr-o Hotarare de Guvern. “De fiecare data sa modific o lege organica? Nu, ies printr-o HGR si prin ea institui modul in care fac taierea”, a spus Doina Pana.

Intr-o dezbatere pe marginea noului Cod Silvic, ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Doina Pana, a spus ca, in opinia sa, la finalul acestei sesiuni parlamentare Codul ar trebui sa fie aprobat.

“Sunt de parere ca, la finalul acestei sesiuni parlamentare, sa fie gata Codul Silvic. Suntem nerabdatori sa intre in vigoare, dar, daca ceva cat de mic ramane nerezolvat sau nu e chiar in regula, prefer sa ramana pentru septembrie, sa intre in prima saptamana si sa il finalizam. Nu consider ca trebuie sa ne pripim. E o lege organica, e o lege importanta care trebuie sa dureze mult timp, multi ani de acum inainte si atunci trebuie sa fie asa cum trebuie”, a spus Doina Pana.

Ulterior, intr-o declaratie de presa, ministrul a completat cele afirmate in timpul dezbaterii adaugand ca nu e de acord sa fie inclusa in noul Cod Silvic si maniera in care se taie padurea.

“Eu estimez ca, pana in iunie, inainte sa se incheie activitatea parlamentara, noul Cod Silvic va fi votat. Ar fi firesc sa se intample asa. La Comisia juridica ar putea sa intampine dificultati. E si lege organica, deci putin mai complicata. Apropo de modul cum taiem. Eu nu sunt de acord ca trebuie sa prindem in Codul Silvic (maniera de exploatare –n.r.). Acum nu putem sa nu exploatam si pe picior. Poate peste trei ani vom putea 50%, peste alti doi 80%. Si atunci, de fiecare data, sa modific o lege organica? Nu, ies printr-o Hotarare de Guvern si prin ea institui modul in care fac taierea”, a spus Pana.

Ministrul a adaugat ca, desi exista solicitari pentru dezbateri la Suceava, Alba si in Bucuresti, noul Cod Silvic aflat acum la Senat isi poate urma cursul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente