Riviera – portughezii care vor termocentrale in Gorj

Pentru iubitorii de fotbal Riviera inseamna sponsorii de la Pandurii, iar pentru cine este strain totusi de sportul rege numele respectiv poate trimite cel mult la un loc exotic, bun de petrecut concediul. In realitate, Riviera este un mare concern portughez cu originile si cu afaceri in Brazilia, holdingul desfasurand activitati in domenii diferite, de la turism si constructii de imobiliare pana la productia de energie termica si mai ales eoliana.

O data ce au aflat de Tg Jiu, dupa sponsorizarea Pandurilor, cei de la Riviera au descoperit si potentialul economic al zonei, carbunele de aici avand mari sanse de a fi valorificat in urmatorii ani de potentialii investitori portughezi. Acestia vor sa colaboreze cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si sa realizeze la Rovinari si Motru doua termocentrale. Prima ar avea o putere de 2500 MW, iar cealalta numai 500 MW, suficient insa cat sa le dea de lucru motrenilor.

Portughezii au cerut deja SNLO sa se gandeasca la o forma de colaborare sau asociere, cele doua termocentrale urmand sa aiba nevoie de peste 20 de milioane de tone de carbune pentru a functiona la parametrii optimi. O asemenea cantitate presupune macar ceva mai multi angajati in sistemul minier, sansele de creare a unor noi locuri de munca in acest domeniu tinand strict de venirea sau nu a unor investitori ai caror bani sa dea carbunelui din Gorj adevarata sa valoare. Pana atunci minerilor de rand si disponibilizatilor din sector nu le ramane decat sa spere ca Pandurii va juca demn de numele sponsorului pe care Marin Condescu l-a gasit la marginea cealalta a Europei.

Sursa: Ziarul de Gorj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente