Rolele, bicicletele si calcatul pe iarba, permise in parc

Tot ieri s-a aprobat o investitie de 6,5 milioane de lei in piste de biciclete. Termenul de executie este de un an.biciclete

Consilierii municipali ai Bucurestiului i-au aprobat ieri primarului Sorin Oprescu o investitie de 6,5 milioane euro in piste pentru biciclisti. Acestea vor fi realizate in continuarea celor vechi, pe o suprafata de 22.500 de metri patrati, vor fi presarate cu 51 de automate de dirijare a circulatiei, 15 semafoare pentru pietoni, biciclisti si vehicule si 6 camere de detectie. Finantarea investitiei se va asigura de la bugetul Capitalei, iar timpul de executie este de un an.

Tot ieri, bucurestenii si-au capatat dreptul de a sta pe iarba. „Este permisa stationarea pe iarba in zonele de odihna si recreere indicate pe planurile existente la punctele de informare la intrarile in parcuri, gradini sau in cele semnalizate cu indicatoare”, se arata in hotararea consilierilor municipali. De asemenea, este permisa intrarea in parcuri cu biciclete, tricicluri – pe traseele special amenajate si semnalizate in acest sens. In plus, „este permisa intrarea persoanelor care se deplaseaza pe patine sau dispozitive cu role pe aleile parcurilor, gradinilor si alte categorii de spatii verzi”.

Cine taie un copac planteaza alti 10

Aceeasi hotarare prevede ca pentru „defrisare, toaletare, reduceri si regenerari de coronament, transplantare sau amenajare de spatii verzi” trebuie aviz de la Primaria Capitalei. Mai mult, toate persoanele fizice si juridice care primesc de la Primaria Capitalei aviz de defrisare au obligatia de a planta in compensare 6 exemplare pentru fiecare copac taiat.
Daca arborii viabili sunt defrisati de pe terenuri cuprinse in PUG (Planul Urbanistic General), titularul avizului are obligatia plantarii in compensare a cate 10 arbori pentru fiecare copac taiat.

Primaria lui Vanghelie a primit 45 milioane de lei

Tot pentru investitii, ieri s-au repartizat sectoarelor sume din cote defalcate din impozitul pe venit. Astfel, Primariei Sectorului 1, care la aprobarea bugetului pe 2009 nu i s-a alocat nici un leu, i-au fost repartizate 13,5 milioane de lei. Sectorul 2 a primit 13,4 milioane de lei, Sectorul 3 – 29,2, Sectorul 4 – 13,5 si Sectorul 6 – 29,2. Cea mai mare suma a revenit primariei sectorului 5, aceasta primind 45 milioane de lei. Este vorba despre o „rectificare pozitiva”, a spus primarul general Oprescu.

Votul pe buget si investitia in piste pentru biciclisti au venit dupa o repriza de scandal, in care Marian Vanghelie le-a transmis consilierilor municipali PSD sa paraseasca sala de sedinta, iar acestia au executat imediat ordinul. Nemultumirea lui Vanghelie a fost legata de inlocuirea unuia dintre consilierii municipali PNG, Daniel Fuciu, care vota constant alaturi de PSD. Inlocuirea sa fusese ceruta printr-o scrisoare chiar de catre liderul PNG, George Becali. Dupa un sfert de ora, Vanghelie a revocat ordinul, iar oamenii sai s-au reintors in sala, pentru ca trebuia sa fie atenti la votarea bugetului, dar si la proiectelor in care erau interesati.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *