Romaltyn Mining are solutia pentru problema namolurilor de la Vital

Romaltyn Mining are solutia pentru problema namolurilor de la Vital
Romaltyn Mining are solutia pentru problema namolurilor de la Vital
Romaltyn Mining are solutia pentru problema namolurilor de la Vital

Problema namolurilor contaminate cu metale grele de la Societatea VITAL SA este din nou in atentia publica dupa ce, recent, subiectul a fost pe masa de lucru a administratiei locale. Din pacate, solutia propusa de Romaltyn Mining reprezentantilor administratiei publice locale este ignorata.

Inca de la preluarea societatii de catre noul actionariat, conducerea SC Romaltyn Mining SRL si-a manifestat interesul pentru colaborarea cu administratia publica locala, in vederea solutionarii problemelor generate de namolurile de la VITAL, care sunt contaminate cu metale grele din cauza deversarii apelor de mina in reteaua de canalizare a orasului.

“Propunerea de colaborare a fost prezentata administratiei publice locale, respectiv domnului primar Catalin Chereches, dar, spre surprinderea noastra, nu a fost luata in considerare.

Constatam cu regret ca autoritatile locale din Baia Mare evita cu orice pret sa colaboreze cu SC Romaltyn Mining SRL, societate care are posibilitatea de a depozita namolurile de la Vital in conditii optime si de a trata apele de mina care le contamineaza.

Reamintim ca SC Romaltyn Mining SRL dispune de o statie de epurare proprie moderna, care are capacitatea de a prelua si trata apele de mina care, in prezent, se deverseaza in reteaua de canalizare a orasului. Namolul rezultat ar putea fi depus pe Iazul Aurul, singurul iaz din tara autorizat conform celor mai exigente norme tehnice si de mediu in vigoare.

Solutia propusa de noi ar permite rezolvarea in conditii de maxima siguranta si eficienta economica a problemei, iar reducerea costurilor de la operatorul de apa si canalizare ar putea genera inclusiv o scadere a tarifelor practicate.

Romaltyn Mining isi reafirma dorinta de a participa activ la rezolvarea problemelor comunitatii locale, in conditiile respectarii depline a principiilor legalitatii si transparentei”, a spus Sergiu Chirca, Director General Romaltyn Mining.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *