Romania ar putea primi un ultimatum pe agricultura din partea UE

0
327

BRUXELLES – Uniunea Europeana se pregateste sa dea un ultimatum Romaniei in privinta corectarii problemelor din sistemul de plati in agricultura.

Daca tara noastra nu va rezolva aceasta problema risca sa piarda unele subventii. Comisia Europeana va solicita, saptamana viitoare, autoritatilor de la Bucuresti sa corecteze in decurs de o luna deficientele legate de sistemul de plati din agricultura.
Romania a fost avertizata ca daca nu isi va rezolva problemele ar putea fi activata clauza de salvgaldare inclusa in Tratatul de aderare, ceea ce va duce la reducerea cu 25% a platilor directe catre agricultori. E vorba despre subventii in valoare de peste 11 miliarde de euro pe care tara noastra at urma sa le primeasca din partea Uniunii in perioada 2007 – 2009.

La jumatatea saptamanii viitoare, comisarul pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, va prezenta Comisiei un raport referitor la controalele de audit efectuate la agentiile de plati din agricultura din Romania si Bulgaria. Surse europene spun ca tara noastra se afla intr-o situatie mai grava decat a Bulgariei, iar Fischer Boel va stabili un termen strict pentru rezolvarea deficientelor. Mai multi oficiali europeni sustin ca Romania si Bulgaria au inceput prea tarziu pregatirile pentru introducerea sistemelor nationale de control in agricultura.

Sursa: Adevarul de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.