Romania din nou in fruntea Europei, in ce priveste beneficiile practicarii agriculturii sustenabile

43 de milioane de hectare sunt cultivate ecologic in intreaga lume
Romania din nou in fruntea Europei, in ce priveste beneficiile practicarii agriculturii sustenabile
Romania din nou in fruntea Europei, in ce priveste beneficiile practicarii agriculturii sustenabile

Fundatia ADEPT Transilvania a castigat locul intai, in 21 mai 2014, la premiile pentru concursul Natura 2000 al Uniunii Europene. Castigatorilor le-au fost inmanate trofeele de catre Comisarul European pentru Mediu, Janez Potočniksi de catremembrii din juriu.

Fundatia ADEPT Transilvania, ale carei activitati se desfasoarainTarnava Mare, a castigat premiul pentru cel mai bun proiect din Europa pentru ca aduce Beneficii Socio-Economice in ariile protejate (siturile Natura 2000). Motivarea prin care Comisia descrie proiectul Fundatiei ADEPT este urmatoarea:„ un exemplu impresionant despre cum se poate realiza crestere economica, mentinind in acelasi timp gospodariile durabile, in zonele rurale. Proiectul permite fermierilor sa aiba o viata mai buna, muncind in mod durabil in fermele cu Inalta Valoare Naturala, in acelasi timp asigurind conservarea unui peisaj unic cu o biodiversitate bogata. Multumita proiectului 2.300 de familii din zona realizeaza venituri de peste 2,5 milioane de Euro, iar idei similare sunt aplicate acum si inalte zone ale Romaniei”.

Acesta este al treilea an la rand, in care Fundatia ADEPT castiga premii la nivel European: in 2012 si 2013 ADEPT a castigat premii din partea Directoratului General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala pentru comunicare eficienta si inovatoare catre fermieri. Premiul din acest an demonstreaza cum Fundatia ADEPT creeaza o punte de legatura intre Agricultura si Mediu, aducand beneficii atat comunitatilor de fermieri locali cat si conservarii peisajelor. Orange Romania si Fundatia Orange au sprijinit abordarea inovatoare a Fundatiei ADEPT, de dezvoltare rurala, timp de 10 ani.

Printul Charles isi arata aprecierea si sprijinul pentru Fundatia ADEPT, saptamana trecuta, participand la un Festival in Londra care a celebrat comunitatile de mici fermieri din Romania si peisajele naturale, de importanta europeana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *