Romania examineaza posibilitatea construirii unei centrale nucleare la 120-150 kilometri de hotarul cu Republica Moldova

Unde pot fi amplasate centrale nucleare in Romania

Statul roman a inclus 22 de amplasamente din Moldova din dreapta Prutului ca potentiale locuri pentru constructia unor noi reactoare nucleare.

Un studiu special elaborat la comanda ministerului Economiei, includea o lista de 102 de localitati ca posibil amplasament pentru noi centrale nucleare a fost tinut secret de catre autoritati. Dar, Ministrul Economiei a fost obligat sa faca publice locatiile dupa ce reprezentanta Greenpeace din Romania a castigat un proces intentat institutiei.

Potrivit Greenpeace, citat de portaulul evz.ro (vezi comunicat), locuitorii acestor localitati nu au fost consultati si spun ca nu doresc construirea unei centrale nucleare in vecinatate.
Cele mai multe amplasamente propuse sunt din jumatatea de nord a Romaniei. In Moldova din dreapta Prutului figureaza 22 de amplasamente, aflate la 120-150 kilometri de hotarul cu Republica Moldova. Printre amplasamentele propuse aflate in apropiere de tara noastra sunt: Piatra Neamt, Roznov, Ruginoasa, Falticeni, Malin etc.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,557FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente