Romania Green Building Council – membru cu drepturi depline in World Green Building Council

logo_craciun.pngConsiliul Roman pentru Cladiri Verzi este prima dintre organizatiile de profil din Europa de Est care primeste statutul de membru cu drepturi depline in cadrul World Green Building Council. De asemenea, organizatia a reprezentat Romania la Conferinta privind Schimbarile Climatice de la Copenhaga.

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) a obtinut statutul de membru cu drepturi depline in cadrul Consiliului Mondial pentru Cladiri Verzi – o retea de consilii nationale de profil, creata in anul 2002 pentru a accelera transformarea industriei de constructii si a mediului construit in spiritul unei sustenabilitati mai pronuntate.

„Suntem onorati sa ne alaturam celorlalte consilii stabile, precum Consiliul German pentru Constructii Sustenabile (www.dgnb.de), Consiliul Britanic pentru Cladiri Verzi (www.ukgbc.org) si Consiliul American pentru Cladiri Verzi (www.usgbc.org). Exista o concentrare uriasa pe imbunatatirea substantiala a felului in care sunt construite si administrate cladirile, care transpare din discutiile privind schimbarile climatice ce au loc in prezent la Copenhaga, din directivele UE, din noile inovatii si din cresterea interesului acordat de romani si cetateni din diverse locuri ale lumii catre relansarea economiei intr-o maniera mai sustenabila”, a spus Steven Borncamp, Presedintele Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi si delegat la discutiile in vederea semnarii tratatului ONU privind schimbarile climatice la Copenhaga.

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (Romania Green Building Council) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din 73 de companii dedicate principiilor sustenabilitatii (durabilitatii) in constructii. Organizatia lucreaza la transformarea industriei constructiilor si sectorului imobiliar din Romania catre o mai mare responsabilitate de mediu si sustinerea unei cresteri sustenabile a economiei. RoGBC este o organizatie sprijinita financiar de companiile membre. Activitatile principale ale organizatiei in Romania sunt furnizarea de training in domeniu, realizarea constientizarii opiniei publice asupra beneficiilor constructiilor verzi, colaborarea cu autoritatile publice pentru crearea conditiilor legislative favorabile dezvoltarii constructiilor verzi, crearea oportunitatilor de networking pentru profesionistii din industrie. Pentru mai multe detalii, accesati www.RoGBC.org

Pe parcursul a 7 ani, Consiliul Mondial pentru Cladiri Verzi s-a dezvoltat constant, ajungand in prezent sa numere peste 55 de tari in care miscarea de sustinere a cladirilor verzi a atins diferite stadii de maturitate. In prezent, in lume exista 15 consilii cu statut de membru deplin in Consiliul Mondial pentru Cladiri Verzi, printre care USGBC, UKGBC, DGNB si, de curand, RoGBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *