Romania participa la Summitul Natiunilor Unite privind schimbarile climatice de la New York

Romania participa la Summitul Natiunilor Unite privind schimbarile climatice de la New York
Romania participa la Summitul Natiunilor Unite privind schimbarile climatice de la New York

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, conduce delegatia Romaniei la lucrarile Summitului Natiunilor Unite privind schimbarile climatice (UN Climate Summit), care se desfasoara marti la New York, informeaza ministerul roman de resort.

Reuniunea va fi deschisa oficial de presedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Summitul reuneste delegatii din peste 150 de tari si se va bucura de prezenta a peste 120 de sefi de stat si de Guvern, la care se adauga ministri, dar si reprezentanti ai mediului de afaceri si ai societatii civile.

Agenda reuniunii include sesiuni plenare dedicate tarilor participante, in care sefii delegatiilor nationale vor prezenta actiunile intreprinse pentru combaterea fenomenului schimbarilor climatice, alaturi de sesiuni in care vor fi cooptati reprezentanti ai mediului de business, societatii civile si ai autoritatilor locale din marile orase ale lumii.

Ministrul roman al Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, vicepresedinte al Adunarii ONU de Mediu, va sustine o interventie in cadrul sectiunii dedicate ministrilor, in care va prezenta rezultatele strategiilor si politicilor nationale de combatere a efectelor schimbarilor climatice in Romania.

“Dincolo de evaluarea progreselor fiecarui stat in parte si a schimbului de opinii multilateral, miza summitului consta in mobilizarea natiunilor pentru definirea noului Acord Global privind schimbarile climatice, care se doreste a fi adoptat anul viitor, la Paris. Din aceasta perspectiva, summitul urmareste sa obtina sprijinul politic al natiunilor, pentru ca noul acord sa fie unul cat mai ambitios, care sa puna bazele actiunii ferme pentru limitarea cresterii temperaturii globale, pana in anul 2050, la maximum 2 grade Celsius’, a declarat Attila Korodi.

Lucrarile summitului se vor incheia cu un document de concluzii, care va trece in revista rezultatele reuniunii la nivel mondial.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente