Secretarul general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon a avertizat ca “nimeni nu scapa de efectele schimbarilor climatice”

Secretarul general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon a avertizat ca "nimeni nu scapa de efectele schimbarilor climatice"
Secretarul general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon a avertizat ca “nimeni nu scapa de efectele schimbarilor climatice”

Secretarul general al Natiunilor Unite Ban Ki-moon a avertizat ca ‘nimeni nu scapa de efectele schimbarilor climatice’ si a facut apel azi la intreaga lume sa ‘schimbe cursul’ in fata acestei amenintari, in deschiderea unui summit consacrat climei, gazduit de Natiunile Unite si la care participa peste 120 de lideri, relateaza France Presse.

‘Schimbarile climatice ameninta o pace dobandita cu greu, prosperitatea si sansele de reusita a miliarde de persoane’, a subliniat el de la tribuna Adunarii Generale a ONU de la New York.

‘Trebuie sa reducem emisiile de gaze cu efect de sera responsabile de incalzirea climatica’, a afirmat Ban Ki-moon. Pana la sfarsitul secolului, a adaugat el, ‘nu ar mai trebui sa emitem dioxid de carbon, pentru ca planeta noastra nu va mai putea absorbi’. ‘Trebuie sa stabilim un pret pentru dioxidul de carbon’, a mai spus secretarul general.

Remarcand ca ‘nimeni nu scapa de efectele schimbarilor climatice’, el a indemnat guvernele lumii sa contribuie la cele 100 de miliarde de dolari pe an destinate Fondului verde pentru clima, stabilit la Copenhaga in 2009, dar care duce lipsa grava de finantare.

Summitul de fata vizeaza facilitarea unui acord cu caracter obligatoriu la Conferinta de la Paris din 2015, urmatoarea etapa cruciala a negocierilor privind clima

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente