Romania, pe locul 13 in topul poluatorilor europeni

Un site al producatorilor de energie arata ca Romania se situeaza pe locul 13 in topul poluatorilor din Europa, cu 34,5 milioane de tone de CO2 emise pe an. Pe primele locuri se afla Germania (356 milioane tone), Marea Britanie (212 milioane tone) si Polonia (166 milioane tone).

In topul mondial al poluatorilor, Romania se afla pe locul 33. Cel mai mare poluator al lumii il reprezinta Statele Unite ale Americii, cu 2,79 miliarde tone de CO2 pe an, urmate de China (2,68 milioane tone) si Rusia (661 milioane tone), arata pagina de web carma.org.

Pe site sunt publicate date despre 50.000 de electrocentrale de pe glob. Oricine se poate convinge cat gaz emite in atmosfera electrocentrala din regiunea unde locuieste. Vizitatorii pot vedea pe site date despre emisiile de dioxid de carbon din anul 2000, din prezent si prognoze.

Producatorii sunt marcati cu cerculete in functie de gradul de poluare: cele rosii inseamna ca electrocentrala polueaza puternic, emite mai multe impuritati decat energia pe care o produce. Cele verzi indica electrocentralele care nu polueaza. Intre acestea sunt cele colorate cu portocaliu, galben si albastru, care semnifica stadii medii de poluare.

Romania este marcata cu o bulina albastra, dar electrocentrala Drobeta CPL din judetul Mehedinti este insemnata cu o bulina rosie.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente