Romania utilizeaza anual aproximativ 30 000 de topuri de hartie

Agentiile pentru protectia mediului promoveaza masuri eficiente si concrete pentru protectia si conservarea resurselor naturale

In scopul conservarii vegetatiei cu rol in reducerea cantitatilor de gaze cu efect de sera, prin decizie a presedintelui Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului s-a stabilit ca incepand cu anul 2007 necesarul intern de hartie pentru tiparire al tuturor agentiilor pentru protectia mediului (Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, 8 agentii regionale si 42 de agentii judetene pentru protectia mediului) va fi acoperit in proportie de 60% de hartie reciclata.
Acest lucru inseamna o reducere semnificativa a consumului de materie vegetala folosita in fabricarea hartiei, daca luam in calcul faptul ca, in total, agentiile de mediu din Romania utilizeaza anual aproximativ 30 000 de topuri de hartie.
„Trebuie sa utilizam toate mijloacele posibile pentru conservarea si utilizarea durabila a resurselor naturale, iar folosirea materialelor reciclabile este o posibilitate la indemana tuturor” a spus presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Ioan Gherhes. (A.B.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente