6 romani pentru victimele Uraganului Katrina

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu participa la unul dintre cele mai mari programe de voluntariat din lume alaturi de alti 5 voluntari romani: Mario Demezzo – Habitat For Humanity Romania, Alessandra Stoicescu, Dana Ichim – CSR Manager Petrom, Elena Serban – Vodafone si Adrian Ciorna.

Romania este singura tara din lume care participa cu voluntari si bani la proiectul Jimmy & Rosalyn Carter Work Project 2008 (JRCWP), desfasurat in colaborare cu asociatia non-profit Habitat for Humanity. intre 11 si 16 mai 2008 la Pascagoula, Biloxi si Gulfport (statul Mississippi) mii de voluntari, alaturi de fostul presedinte american Jimmy Carter, vor construi 108 locuinte in doar 5 zile, pentru a ajuta familiile afectate de uraganul Katrina.

Filiala Habitat for Humanity din Romania participa la acest proiect prin 6 voluntari romani si finantarea constructiei unei case.
Habitat for Humanity exista in Romania si a ajutat pana in prezent 850 de familii de romani sa aiba conditii decente de locuit. Astfel, in septembrie 2007, Habitat for Humanity Romania a derulat cel mai mare proiect de responsabilitate sociala si voluntariat din Europa: 650 de voluntari europeni au construit 27 de locuinte pentru familiile nevoiase din Radauti.

Peste 1.800 de morti

Uraganul Katrina a fost s-a format pe 23 august 2005 in timpul sezonului de uragane din Atlantic din acel an si a cauzat distrugeri masive in Statele Unite ale Americii, pe coasta Golfului Mexic. Majoritatea pagubelor materiale si a pierderilor de vieti omenesti au fost localizate in orasul New Orleans, care a fost inundat dupa ce sistemul de diguri din zona a cedat, in unele cazuri, la mult timp dupa ce furtuna avansase deja spre continent. Alte distrugeri au avut loc in statele Mississippi si Alabama, la distante de pana la 160 km de centrul furtunii.

Cel putin 1 836 de persoane si-au pierdut viata din cauza Uraganului Katrina si a inundatiilor ce l-au urmat, acesta fiind cel mai devastator uragan din SUA de dupa Uraganul Okeechobee din 1928. Pagubele materiale produse de Katrina sunt estimate la 81.2 miliarde de dolari americani (la nivelul anului 2005), cele mai mari pagube produse de un uragan din istoria Statelor Unite. Esecul catastrofal al sistemului de protectie al orasului New Orleans a declansat anchete imediate in cadrul Corpului de Geniu al Armatei SUA, deoarece aceasta institutie are responsabilitatea, prin mandat al Congresului, de a proiecta si construi sistemele de protectie. (A.B.)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente