Romania va plati serviciile de mediu

0
462

Romania a fost inclusa in planul strategic de conservare a biodiversitatii pe perioada 2010-2020. Anuntul a fost facut la conferinta COP10 de la Nagoya, care a avut loc saptamana trecuta, iar contributia Romaniei va consta in plata serviciilor de mediu.

Este vorba despre primul proiect din Europa care va elabora mecanisme pentru introducerea costurilor serviciilor de mediu in scheme de plata publice si private. Proiectul a fost lansat anul acesta si este implementat de organizatia WWF (World Wide Fund for Nature) in Romania si Bulgaria, informeaza Evenimentul Zilei.

Proiectul are ca scop incurajarea politicilor de conservare a naturii si orientarea resurselor financiare catre programele dedicate biodiversitatii.

In prezent, exista peste 20 de initiative similare in lume. Proiectul WWF va promova eficienta platilor pentru serviciile de mediu si a schemelor de finantare in bazinul Dunarii. Costul acestuia va fi de aproximativ 2 milioane de dolari, iar finantarea este asigurata de UNEP, prin fondurile GEF (Global Environmental Facility), cofinantat de WWF si sprijinit de UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.