Locurile de joaca pentru copii din municipiu vor fi iluminate ecologic

0
438

In urmatoarea perioada in Arad ar putea fi instalate lampi solare care sa asigure iluminatul ecologic pe timp de noapte. Acest lucru se va intampla doar daca Primaria va obtine 10 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile.

Studiul de fezabilitate pentru extinderea sistemului de iluminat public in municipiul Arad prin implementarea solutiilor de alimentare cu energie electrica din sisteme fotovoltaice a fost deja finalizat.

Iluminatul stradal va fi extins pe strazile de la periferie, pe soseaua de centura, in 70 de locuri de joaca pentru copii, pe alei pietonale si pe o pista pentru biciclisti care va fi construita. In prezent, in aceste zone, iluminatul public este inexistent.

Reprezentantii Primariei spun ca printre avantajele acestui sistem se numara cheltuielile minime cu energia electrica, optimizarea sistemului de iluminat public conform standardelor actuale, reducerea costurilor de intretinere ale sistemului de iluminat public, asigurarea unui microclimat luminos adecvat si adaptabil in orele cu lumina artificiala, dar si o amortizare rapida a investitiei.

Lampile stradale cu LED, care ar urma sa fie montate in Arad, au o durata de viata de pana la 70.000 de ore, nu explodeaza, nu emit radiatii ultraviolet si infrarosii si nu au filament, nefiind poluante. Aprinderea iluminatului public va fi instantanee.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.