Romanii au predat in primele 9 zile ale programului „Rabla” jumatate din masinile casate in 2009

0
304

In primele noua zile de la lansarea programului „Rabla” pe anul 2010 au fost predate aproape 16.000 de masini vechi, reprezentand jumatate din numarul celor predate pe tot parcursul anului 2009, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbelylansarea programului

Numarul de vouchere pentru persoane fizice va fi suplimentat de la 40.000 la 50.000, potrivit Ministrului Mediului. Borbely a estimat, insa, ca ritmul de predare va incetini in perioada urmatoare si a dat asigurari ca fondurile alocate pentru programul „Rabla” sunt suficiente si, in cazul in care vor fi epuizate, pot fi suplimentate. Potrivit ministrului, pana in prezent au fost depuse 450 de cereri pentru achizitia de autoturisme noi.

Persoanele care vor sa achizitioneze autoturisme prin programul Rabla primesc tichete valorice de 3.800 de lei pentru fiecare masina casata. O persoana va putea sa dea cel mult trei tichete valorice (vouchere) pentru achizitionarea unei masini noi. Tot din acest an, pot fi cumparate si tractoare prin programul „Rabla”, cel mai probabil din 20 martie. In acest caz, statul acorda un sprijin de pana la 17.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din valoarea tractorului nou.

Anul trecut, romanii au luat numai 32.327 de masini noi prin programul „Rabla”, respectiv 65% din totalul autoturismelor alocate populatiei pentru scoaterea din circulatie in 2009, potrivit datelor Administratiei Fondului de Mediu, aceasta fiind cea mai scazuta rata de succes a programului de la lansarea sa in 2005.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.