Romanii nu au unde sa-si depoziteze gunoiul

0
316

Sase judete din Romania nu au, teoretic, unde sa depuna gunoiul, gropile folosite pana de curand fiind inchise ori functionand ilegalspatiu de depozitare

Potrivit lui Laszlo Borbely, ministrul Mediului, sase din judetele tarii – Teleorman, Satu Mare, Timis, Vaslui, Bacau si Mures – nu au un sistem de gestionare a gunoiului colectat de la populatie.

„In prezent, acestea fie depoziteaza in gropi care ar fi trebuit inchise si care functioneaza ilegal, fie aleg sa transporte gunoiul in gropile din alte judete”, a spus Borbely.

Ministrul a criticat autoritatile locale pentru lipsa de viziune, spunand ca decidentii locali nu au avut un plan pentru momentul de dupa aderarea la Uniunea Europeana, cand statul roman trebuia sa se pregateasca pentru a rezolva la standarde europene problema deseurilor.

Borbely i-a incurajat pe reprezentantii autoritatilor locale din aceste judete sa faca proiecte si sa acceseze fonduri europene pentru a demara „cat mai rapid” investitiile necesare. Pana la finalizarea acestora, ministrul Mediului a recomandat solutia depozitelor temporare de gunoi, care „nu ar costa asa mult ca un depozit de gunoi la standarde europene”.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.