Romanii pot sa isi calculeze emisiile de dioxid de carbon pe internet

Persoanele interesante sa vada cat de mult polueaza vor putea, incepand de marti, sa calculeze emisiile de dioxid de carbon pe care pe produc prin consum casnic si de electricitate, precum si din folosirea mijloacelor de transport, prin intermediul paginii de internet www.stopCO2.ro.
amprenta de carbon
Astfel, la adresa www.stopCO2.ro este disponibil primul calculator al amprentei personale de CO2 conceput special pentru Romania. Acest proiect urmareste educarea publicului din Romania, in legatura cu pericolul reprezentat de cantitatile in crestere de CO2.

Calculatorul acopera toate ariile in care emisiile de CO2 au impactul cel mai pronuntat. Fiecare sectiune (consum casnic, electricitate, transport) contine intrebari referitoare la date de pe facturile de gaze, electricitate sau apa ale fiecaruia.

Un studiu prezentat saptamana trecuta de Forumul Global Umanitar de la Geneva estima ca schimbarea climatica, determinata de cresterea emisiilor de gaze cu efect de sera, afecteaza grav 325 de milioane de persoane in fiecare an si determina moartea a 315.000 persoane prin foamete, boli si calamitati naturale.

De asemenea, determina pierderi economice globale anuale de peste 125 miliarde dolari. Studiul prognozeaza ca acestea vor creste in mod substantial in urmatorii 20 de ani.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente