Romanii se viseaza producatori de energie eoliana. Transelectrica, sufocata de cereri ce depasesc de opt ori capacitatea de transport

0
442

Tot mai multe firme intentioneaza sa se implice in producerea de energie eoliana. Proiectele de centrale eoliene depuse depasesc, insa, de opt ori puterea instalabila a Transelectrica.producatori de energie eoliana

„In ultimii doi ani,Transelectrica a primit cereri pentru racordare de centrale electrice eoliene insumand 22.800 MW. Acest volum semnificativ de cerere de putere instalabila in centrale eoliene depaseste cu mult posibilitatile actuale de reglaj din sistemul electroenergetic national.

Puterea maxima instalabila in centrale eoliene (…) este de 2.660 MW”, se arata intr-un proiect al Transelectrica publicat pe pagina de Internet a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), citat de Mediafax.

Transelectrica arata ca experienta tarilor mari producatoare de energie eoliana este „foarte putin relevanta”, din cauza specificitatii fiecarui sistem energetic, in timp ce experienta practica privind functionarea centralelor eoliene in Romania este nesemnificativa.

In tara noastra, centralele eoliene pot functiona in medie la 30% din puterea instalata.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.