Romanii sunt invitati sa-si adune gunoaiele

0
418

Compania Tuborg si Ministerul Mediului au lansat ieri programul de mediu „Tu si Umbrela Verde – Mereu Aproape”, prin care romanii vor fi informati si educati cu privire la starea mediului inconjurator.

Organizatorii campaniei isi propun sa schimbe mentalitatea celor care arunca gunoiul pe strada si totodata sa le schimbe atitudinea fata de natura.

Programul va cuprinde actiuni la care vor participa mai multe vedete ale televiziunii Antena 1, menite sa-i convinga pe romani ca trebuie sa respecte natura.

Sub sloganul „Sa pastram Romania curata!”, vedetele vor participa si la mai multe actiuni de colectare a deseurilor.

Televiziunea va difuza o serie de minidocumentare ce vor reflecta consecintele indiferentei oamenilor fata de calitatea mediului.

Organizatorii spun ca in realizarea acestor minidocumentare s-a pornit de la premisa ca multi romani nu sunt suficient de bine informati despre efectele negative pe care anumite actiuni ale lor le au asupra mediului inconjurator. „Probabil nu cunosc dimensiunea pe care o capata deteriorarea mediului inconjurator in urma celor mai mici gesturi, aparent inofensive si singulare.

Multiplicate insa, acestea schimba dramatic mediul in care traim, spune una dintre vedetele de televiziune ce participa la proiect.

In cadrul campaniei s-a lansat si un site, www.umbrelaverde.ro, care va reprezenta un loc de intalnire virtual pentru toti cei care considera ca protejand mediul inconjurator, protejeaza viata.

Pagina de internet va cuprinde atat informatii utile despre mediu, cat si opiniile si observatiile vizitatorilor.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.