Romprest investeste 12 milioane euro intr-un proiect prin care va fi eficientizat sistemul de colectare selectiva

Romprest investeste12 milioane euro intr-un proiect prin care va fi eficientizat sistemul de colectare selectiva

Romprest investeste in acest an aproximativ 12 milioane euro intr-un proiect amplu, prin care va fi eficientizat sistemul de colectare selectiva, transport, sortare si valorificare, in vederea reciclarii deseurilor colectate din Bucuresti si judetul Ilfov.

In acest moment, conform legislatiei nationale, administratiile locale au ca obiectiv anual diminuarea cu 15 la suta a cantitatilor de deseuri municipale si asimilabile, colectate si transmise spre depozitare, prin valorificare superioara. In perioada 2012-2020 autoritatile locale trebuie sa atinga un nivel de pregatire pentru reciclare de minim 50 la suta din masa totala a cantitatilor de deseuri menajere, explica Romprest.

Instalatia de sortare, cu un grad ridicat de automatizare, are o capacitate de functionare de peste 50 tone/ora, ajungand la o capacitate anuala de aproximativ 190.000 tone. Cu ajutorul statiei automatizate va fi redusa depozitarea in rampa cu minim 40 la suta, sustine Romprest. Instalatia de sortare poate fi extinsa modular cu instalatii pentru compostarea deseurilor biodegradabile si producerii de biogaz, ajungandu-se, astfel, la o reducere a depozitarii in rampa de pana la 70 la suta, in 2017.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente