Ungureanu a trimis o scrisoare oficiala Chevron pentru un acord privind descretizarea contractelor

0
323
Ungureanu a trimis o scrisoare oficială Chevron pentru un acord privind descretizarea contractelor
Ungureanu a trimis o scrisoare oficiala Chevron pentru un acord privind descretizarea contractelor

Premierul Mihai Ungureanu a spus membrilor ONG, in discutia avuta marti la Guvern, ca la inceputul lunii aprilie a transmis conducerii Chevron o scrisoare in care a solicitat desecretizarea contractelor companiei americane in Romania, pentru aceasta procedura fiind nevoie de acordul ambelor parti, scrie Mediafax.
Credit de nevoi personale prin telefon de la Cetelem, cu raspuns instant. Suna-ne pentru ca timpul tau inseamna bani!

Ungureanu a trimis o scrisoare oficiala Chevron pentru un acord privind descretizarea contractelor
„In discutia avuta cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, premierul a spus ca, pe 4 aprilie, a transmis in mod oficial catre Chevron o scrisoare in care solicita conducerii companiei americane acordul pentru desecretizarea contractelor si ca asteapta raspunsul lor pentru a putea face publice aceste contracte”, au declarat agentiei Mediafax surse participante la discutie.

Chevron detine in Romania un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Barlad si trei perimetre in judetul Constanta.

La sfarsitul lunii martie, Guvernul a aprobat trei acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare incheiate intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Cevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, pentru perimetrele din judetul Constanta, respectiv Vama Veche, Adamclisi si Costinesti.

La inceputul lunii aprilie, Tom Holst, managerul Chevron pentru Romania, a declarat intr-o emisiune televizata ca firma pe care o reprezinta nu are nimic impotriva pentru desecretizarea anexelor contractului de atribuire a celor trei perimetre de exploatare a gazului de sist.

El a spus ca initiativa de a secretiza clauzele contractuale apartine statului roman si nu companiei.

La randul lor, reprezentantii Guvernului roman au aratat ca aceste contracte sunt secretizate conform legislatiei in vigoare, dar ca pot fi prezentate public daca exista acordul ambelor parti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.