Romprest taie ilegal copacii in Baia Mare. Primaria plateste. Garda de mediu tace

Romprest taie ilegal copacii in Baia Mare. Primaria plateste. Garda de mediu tace
Romprest taie ilegal copacii in Baia Mare. Primaria plateste. Garda de mediu tace

Patrimoniul verde al oraselor din Romania este la mana economistilor, inginerilor, juristilor, tractoristilor si a altor categorii de specialisti alesi in functiile de primar. Acestia administreaza averea localitatilor dupa bunul plac sau la indicatiile inginerilor mecanici incompetenti si a specialistilor angajati in firme prestatoare de servicii.

Este si cazul “expertului” Vasile Barbul, care nu intelege ca exista norme clare despre cand, cum si cat se taie din coroana arborilor la toaletarea acestora. I s-au adus argumente scrise, cetateni onorabili ai orasului au sesizat neregulile, au fost aduse opinii avizate ale unor profesori universitari din domeniu, respectati la nivel national. In Baia Mare insa Romprest continua operarea cu drujba a arborilor, unde si cum nu trebuie. In acest timp, zeci de arbori stau sa cada pe carosabil, altii au crengile incalcite in cablurile (ne)mutate in subteran sau le bat in geam locatarilor din blocuri.

Zilele acestea, copacii au fost din nou amputati de responsabilii locali. Opinia specialistilor care au vazut fotografiile: “un dezastru, acesti arbori nu vor mai fi utili decat peste 5-8 ani, au fost taiati abuziv”.

Evident, pentru aceste servicii care incalca legea, Romprest va incasa bani frumosi.

In tot acest timp, Garda de Mediu tace, prietenii stiu de ce!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente