Romsilva a dat amenzi de 21 mil. lei

0
524
Activitatea de vân?toare ?i salmonicultur? a Regiei Na?ionale a P?durilor – Romsilva, în primele cinci luni ale anului 2011
Romsilva a dat amenzi de 21 mil. lei

Romsilva, Regia Nationala a Padurilor, a efecturat, in 2010, 85.255 controale, constatand 1.511 infractiuni silvice si 20.963 contraventii, valoarea amenzilor aplicate fiind de 20.963.345 lei, conform NewsIn.

Altfel, Romsilva si-a propus reducerea cheltuielilor cu constructiile, cladirile administrative care nu aduc profit, potrivit datelor transmise de Romsilva, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Este vorba de cladirile care sunt amplasate pe terenuri ale altor detinatori decat statul roman, dar si de cele aflate in fondul forestier proprietate publica a statului, dar care nu mai pot fi utilizate pentru activitatile curente ale regiei, constructii care genereaza cheltuieli pentru intretinere si reparatii curente, paza, impozite, amortizmente, etc.

„In functie de solutia la care se apeleaza, respectiv casare, inchiriere sau vanzare, valorificarea constructiilor sau a materialelor rezultate ca urmare dezmembrarii lor (in cazul casarii), se face cu respectarea cadrului normative in vigoare „, spun oficialii Romsilva.

In mare parte, este vorba de constructii din categoria fostelor puncte de achizitie si centre de prelucrare a fructelor de padure, a atelierelor de prelucrare a lemnului, in care s-a inchis activitatea din ratiuni economice, dar si de sedii de cantoane, districte si de ocoale silvice, care nu mai au rol in derularea activitatilor zonale curente din cauza ca sunt amplasate pe terenuri retrocedate fostilor proprietari ca urmare a aplicarii legilor fondului funciar sau in fondul forestier proprietate a statului roman ramas ca enclava in fond forestier privat. Unele din ele au o vechime relativ mare si un grad avansat de uzura.

Totodata, Romsilva a retrocedat anul trecut 63.811 hectare de padure fostilor proprietari. In plus, Romsilva si-a planificat pentru acest an regenerarea unei suprafete de 14.232 hectare din fondul forestier al statului, lucrari pentru care se estimeaza a fi necesare fonduri de aproape 140 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.