Romsilva investeste 42 milioane de lei in conolidarea albiilor de rau

Romsilva investeste 42 milioane de lei in conolidarea albiilor de rau

Regia Nationala a Padurilor Romsilva a alocat in acest an 41,8 milioane lei pentru lucrarile de corectare a torentilor in zonele forestiere, respectiv 28,1 milioane lei de la bugetul de stat si 13,7 milioane lei credit de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

„Romsilva, in baza atributiunilor si competentelor atribuite prin lege, asigura protejarea terenurilor din fondul forestier pe care il administreaza, impotriva eroziunii si a altor fenomene de degradare, prin executarea de lucrari de corectare a torentilor”, se arata in comunicat.

Romsilva are in executie 73 de obiective de corectarea torentilor, care dupa finalizare vor asigura o lungime de albie corectata de circa 190 km. Incepand numai din anul 2006 si pana in prezent Romsilva a executat si pus in functiune 136 de obiective de corectarea torentilor, care au consolidat 287 kilometri de albie.

Pentru judetele Bacau si Vrancea, in perioada din anul 2006 si pana in prezent s-au pus in functiune 23 de obiective de corectarea torentilor, care au asigurat consolidarea a 46 de kilometri de albie. In prezent in cele doua judete sunt in executie zece obiective de corectarea torentilor, care vor asigura consolidarea a 32 kilometri de albie.

„Pe langa protejarea terenurilor din fondul forestier, lucrarile de corectarea torentilor executate asigura protectia acumularilor de apa, a localitatilor, a infrastructurii de transport rutier si feroviar, a altor obiective de interes economic si social ofera si suportul pentru refacerea echilibrului eco-hidrologic prin consolidarea malurilor si a versantilor in bazinele hidrografice respective”, se mai spune in comunicat.

Totodata, lucrarile de corectarea torentilor diminueaza riscul producerii inundatiilor, de felul celor intamplate in aceste zile in judetele Bacau si Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *