Parcul eolian Castle Rock Ridge devine operational

Parcul eolian Castle Rock Ridge devine operational

Parcul eolian Castle Rock Ridge, situat in orasul Pincher Creek din regiunea Alberta, in sud-vestul Canadei, a fost conectat la reteaua electrica.

Noua centrala eoliana are o capacitate totala instalata de 76 MW. Cele 33 de turbine ale parcului eolian vor putea genera peste 200 de milioane de kWh in fiecare an, evitand emisiile de dioxid de carbon in atmosfera a peste 130.000 de tone anual.

Prin parcul eolian Castle Rock Ridge, Enel Green Power si-a marit capacitatea instalata in Canada la 124 MW, iar capacitatea totala instalata a grupului in America de Nord a ajuns la 1.088 MW.

„Castle Rock Ridge reprezinta dovada clara a posibilitatii nostre de a construi centrale electrice in Canada si un prim pas pentru o potentiala dezvoltare in regiunea Alberta”, a declarat Francesco Starace, CEO si director general al Enel Green Power. „Punerea in functiune a noii centrale contribuie la reducerea emisiilor de carbon in tara, unde avem o prezenta consistenta de mult timp, potrivit angajamentului nostru de a contribui la o dezvoltarea sustenabila.”

Enel Green Power America de Nord, subsidiara a Enel Green Power, este un jucator important in industria energiei regenerabile din America de Nord, cu proiecte operationale si in stadiu de dezvoltare in 21 de state ale SUA si in trei provincii canadiene. EGP-NA detine si opereaza peste 70 de centrale cu o capacitate instalata totala de 1.088 MW din surse regenerabile, precum hidroenergie, energie eoliana, geotermala, solara si biomasa.

Enel Green Power este o companie, parte a Grupului Enel, dedicata dezvoltarii energiei regenerabile in Italia si in intreaga lume. In 2011, compania a generat 22,5 miliarde de kWh din resurse precum apa, soare, vant si din caldura Pamantului – suficient pentru a satisface necesarul de energie a peste 8 milioane de gospodarii si de a evita emisiile de carbon din atmosfera a peste 16 milioane de tone. Enel Green Power este lider mondial datorita mixului echilibrat de generare a energiei, care include toate tehnologiile importante pentru energia regenerabila. Compania are o capacitate instalata de peste 7.100 MW care provine dintr-un mix de surse precum energia eoliana, solara, hidroelectrica, geotermala si biomasa. In prezent, EGP detine peste 650 de centrale operationale in 16 tari din Europa si Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *